Element PR background image

Element PR

...About the stories that have to be told.

За Нас

За Нас

Конципирана и дизајнирана да воспостави трајни вредности во јавниот имиџ, репутацијата на компанијата или брендот, Елемент ПР и корпоративни комуникации е full-service агенција.

Со долгогодишното искуство во индустријата Елемент ПР го менува традиционалниот развој и изгради автентична пракса во односите со јавноста, што резултира со позитивни ефекти врз клиентите, компаниите, брендовите и индивидуите кои својата доверба ја довериле на експертизата на Елемент ПР.

Обезбедуваме индивидуален и прецизно таргетиран пристап и создаваме стратегии со коишто ангажираме повисоко ниво сеопфатни и ефективни програми за комуникација за сите наши клиенти. Како што интернетот го револуционизираше начинот на практикување на односите со јавноста, што се рефлектира врз индустријата и воопшто врз природата на комуникациите, така ние ги следиме и антиципираме трендовите. Нашата стратегија е докажана а резултатите кои ги испорачуваме се мерливи
Се приближуваме до секој нов проект со голема љубопитност. Поставуваме прашања. Истражуваме. Ние ги откриваме најголемите можности на брендовите, нивните слабости ги трансферираме во предности и како крајна цел ги дефинираме вредностите.

Jа знаеме суштината на медиумите, ги препознаваме тенденциите на пазарот, сензибилитетот на времето и преференциите на потрошувачите.

Ги знаеме и приказните, оние што треба да бидат создадени и оние што треба да бидат раскажани. Ние ги развиваме во вредности.

About Us Icons

Услуги

Секој клиент е различен. Нашите вештини и експертиза претставуваат прилагодена мешавина од тактики за градење на репутација за вашиот бизнис.

Односи со јавноста
Односи со интерна јавност
Односи со медиуми
Корпоративни комуникации
Маркетинг комуникации
Консултативни услуги за стратешки комуникации
Кризно комуницирање
Реализација на општествено одговорни проекти

Менаџирање на настани – креирање концепт и реализација
Менаџирање со БТЛ промоции
Менаџирање со социјални медиуми
Маркетинг активности
Графички и веб дизајн
Медија закуп
Квантитативни онлајн истражувања

Проекти

Отварање на Хотел Мериот
Marriott Hotels, the signature brand
Шанса за живот
Chance for life ...

Сите проекти

Сите Проекти

Промоција на комплетно ново мени во Дистрикт

Distrikt Bar&Kitchen го промовираше своето целосно ново мени, креирано од вештите раце на шеф Кирил и неговиот тим. Редовните посетители на Дистрикт имаа можност преку giveaway на социјалните мрежи да добијат бесплатно дегустирање на новото мени. Дополнително, на дегустацијата присутни беа и голем дел од познатите македонски инфлуенсери. Целиот настан се одвиваше согласно сите препораки за заштита од новиот корона вирус.

Фабрика на иновациите која ги поместува границите на технолошкиот развој

Компанијата Philip Morris International со инвестиција од околу 1 милијарда американски долари, во рок од 4 години изгради една од најсовремените фабрики во Европа наменета исклучиво за производство на несогорлив тутун кој се користи за IQOS уредите бидејќи токму тоа е новата мисија на Филип Морис – иднина без тутунски чад. Фабриката ги следи сите највисоки стандарди, процесите се целосно компјутеризирани, во неа работат над 1,500 млади луѓе опремени со заштитна опрема, а меѓу нив владее беспрекорен ред и целосна автоматизација. Компанијата во фабриката произведува сопствена електрична енергија преку соларните панели поставени на кровот на објектот, а со тоа се грижи за животната средина, па оттука е јасна и стратегијата Read more

Huawei го претстави Mate Xs на стриминг настан и организираше медија дружба во Македонија каде уредот беше достапен за тестирање

Huawei го претстави Mate Xs смартфонот на стриминг настан, а новиот флексибилен уред на преклоп им беше достапен на претставниците на медиумите да го испробаат на медија дружбата која се одржа во Скопје. Huawei Mate Xs има екран од 6,6-инчи од предната страна, од задната 6,38 инчи, а кога уредот целосно ќе се отвори, вкупната дијагонала на дисплејот изнесува 8 инчи. Овој уред го покренува брзиот Kirin 990 5G процесор, а поседува вкупно четири камери. Главната камера има 40MP, а тука се уште и камерите од 8MP, 16MP, како и 3D depth-sensing камерата. Оперативниот систем е Android 10, со EMUI 10 интерфејс. Поради високата цена од 2499 евра (8GB/512GB), флексибилниот Read more

IQOS – новото име во светот на пушачите

Филип Морис како компанија која ги следи светските трендови и желбите на потрошувачите, создаде нов електронски производ на база на никотин наречен IQOS (I Quit Ordinary Smoking) со цел да ги замени конвенционалните цигари и нивната штетност со една далеку поздрава алтернатива со модифициран ризик. Иако многу подолго на пазарот се присутни ,,вејпинг” производите, ниту еден од нив сѐ уште нема дозвола за комерцијализација од Агенцијата за храна и лекови на САД (FDA), ниту пак има дозвола да се класифицира како производ со модифициран ризик како IQOS. Уредот IQOS е систем кој го загрева, но не го гори тутунот, а со тоа значително ja намалува изложеноста на штетни и потенцијално Read more

Филип Морис го лансираше IQOS во Македонија

Иновативниот уред IQOS кој направи револуција во тутунската индустрија е веќе достапен на нашиот пазар. Компанијата Филип Морис Интернешнeл има за цел да создаде иднина без чад и да ги замени цигарите со производи без чад во корист на возрасните пушачи кои инаку би продолжиле да пушат, а со тоа прави целосна трансформација во оваа индустрија. Филип Морис е водечка меѓународна тутунска компанија која се занимава со производство на цигари, производи без чад и придружни електронски уреди и додатоци, како и други производи кои содржат никотин. Компанијата ја гради својата иднина на оваа нова категорија на производи без чад кои, иако не се без ризик, се далеку подобар избор отколку Read more

Реновирани сите 19 мостови во вториот дел на Градски парк со донација од Халкбанк кон Град Скопје

Халкбанк АД Скопје како општествено одговорна компанија со донација ги реновираше сите 19 пешачки мостови во Градскиот парк Скопје. Овој проект е дел од HalkEco платформата. Проектот опфати замена на дрвените подови на мостовите со нови, поквалитетни материјали отпорни на климатските влијанија, премачкување на металните површини со боја за заштита од корозија, поставување на рампи и други зафати со кои мостовите станаа побезбедни за користење, подолготрајни и естетски поубави. Билал Суџубаши изјави дека во агендата на општествено одговорни активности на банката еден од приоритетите е поддршката на активности што придонесуваат за здрави животни навики и заштита на животната средина.

Клиенти

Клиенти

new design

Дизајн

Бројачи

192

ТВИТЕР СЛЕДАЧИ

5022

ФЕЈСБУК ФАНОВИ

11

ГОДИНИ

265

ИНСТАГРАМ СЛЕДАЧИ

EPR Team Section

T
ЕПР Тим
Татјана Лопарски
Главен извршен директор

tatjana.loparski@elementpr.mk

Татјана Лопарски
Татјана Лопарски
Главен извршен директор
Татјана Лопарски
Главен извршен директор

tatjana.loparski@elementpr.mk

Марија Трајковска
Директор за односи со јавноста

marija.trajkovska@elementpr.mk

Марија Трајковска
Марија Трајковска
Директор за односи со јавноста
Марија Трајковска
Директор за односи со јавноста

marija.trajkovska@elementpr.mk

Марија Никовска
Директор за комуникации и маркетинг

marija.nikovska@elementpr.mk

Марија Никовска
Марија Никовска
Директор за комуникации и маркетинг
Марија Никовска
Директор за комуникации и маркетинг

marija.nikovska@elementpr.mk

Христијан Санев
Креативен директор

hristijan.sanev@elementpr.mk

Христијан Санев
Христијан Санев
Креативен директор
Христијан Санев
Креативен директор

hristijan.sanev@elementpr.mk

Билјана Терпини
Менаџер за односи со медиумите

biljana.dojcinovska@elementpr.mk

Билјана Терпини
Билјана Терпини
Менаџер за односи со медиумите
Билјана Терпини
Менаџер за односи со медиумите

biljana.dojcinovska@elementpr.mk

Александра Блажеска
Менаџер за односи со јавноста

aleksandra.sjovanovska@elementpr.mk

Александра Блажеска
Александра Блажеска
Менаџер за односи со јавноста
Александра Блажеска
Менаџер за односи со јавноста

aleksandra.sjovanovska@elementpr.mk

Марија Димовска
Менаџер за односи со јавноста

marija.dimovska@elementpr.mk

Марија Димовска
Марија Димовска
Менаџер за односи со јавноста
Марија Димовска
Менаџер за односи со јавноста

marija.dimovska@elementpr.mk

Зденка Павковиќ
Специјалист за медиуми

zdenka.pavkovic@elementpr.mk

Зденка Павковиќ
Зденка Павковиќ
Специјалист за медиуми
Зденка Павковиќ
Специјалист за медиуми

zdenka.pavkovic@elementpr.mk

Весна Настевска Павлеска
Финансов директор

vesna.nastevska@elementpr.mk

Весна Настевска Павлеска
Весна Настевска Павлеска
Финансов директор
Весна Настевска Павлеска
Финансов директор

vesna.nastevska@elementpr.mk

Ивана Јачева
Менаџер за социјални медиуми

ivana.jacheva@elementpr.mk

Ивана Јачева
Ивана Јачева
Менаџер за социјални медиуми
Ивана Јачева
Менаџер за социјални медиуми

ivana.jacheva@elementpr.mk

Мишела Божиновска
Асистент за односи со јавноста

misela.bozinovska@elementpr.mk

Мишела Божиновска
Мишела Божиновска
Асистент за односи со јавноста
Мишела Божиновска
Асистент за односи со јавноста

misela.bozinovska@elementpr.mk

Александра Петровска
Асистент за односи со јавноста

aleksandra.petrovska@elementpr.mk

Александра Петровска
Александра Петровска
Асистент за односи со јавноста
Александра Петровска
Асистент за односи со јавноста

aleksandra.petrovska@elementpr.mk