Откако германскиот парламент и федералните законодавци и формално ја прекинаа процедурата за собирање на првата домашна жетва од канабис, германските државјани почнаа да бараат меѓу народни решенија како опции за лекување. По презентацијата и учеството на Меѓународната бизнис конференција за канабис (ICBC) во Берлин, NYSK Holdings, македонскиот овластен производител на масло од канабис, се обидува да го пополни токму овој јаз кој што се појави на германскиот пазар.

No comments so far.

Напишете коментар